2 kašike konopljinog proteina
četvrt dinje
banana
parče bundeve
pola limuna
parče djumbira
bademovo mleko
malo cimeta
šaka mladog spanaća
ako je pregusto malo vode još dodati.
Staviti sve u blender i blendati dok ne postane gusti sok….
Ljilja mi je bila veliki izazov u Babama, osetljivog želuca, naročito na orašaste plodove. Za nju sam osmislila ovu supu koja je zapravo kompletan obrok. Toliko je supa ili čorba uspela da smo je pravili svakog dana….krvna slika joj je naglo poboljšana, a dobila je i malo mišićne mase…..
Puno mlade koprive
(kad kažem puno, mislim na celu veliku činiju za salate prepunu sveže ubrane mlade koprive)
ceo limun
parče djumbira
kašika maslinovog ulja
dve kašike Tamari sosa
dve supene kašike konopljinog proteina
dva krekera od bundeve
(umesto krekera može i galeta od kukuruza)
dve očišćene urme
2 čena belog luka
malo čili paprika po želji
U sokovniku za hladno cedjenje iscediti koprivu i limun. Sipati u blender, dodati ostale sastojke, još malo vode ako je pregusto i to je to. Savršenstvo ukusa, o snazi da ne govorim…..
pola kg heljdinog zrna
250 gr otopljenog kukuruza šećerca
250 gr otopljenog graška
1 šargarepa
nekoliko parčića bundeve
malo himalajske soli
2 kašike maslinovog ulja
šolja suncokreta
oregano ili mirođija
šolja vode
Potopiti heljdu u dosta vode nekoliko sati. Procediti, staviti u multipraktik ili procesor hrane, i blendirati dok ne postane kompaktna smesa, gustine humusa. Onda kašikom redjati po fijokama dehidratora. Sravniti i oblikovati krekere uz pomoć providne prijanjajuće folije. Foliju skinuti, sušiti krekere na 35 stepeni desetak sati, okrenuti na drugu stranu i još par sati sušiti. Ako hoćete mekše krekere, onda manje sušiti.
230 gr kockica leda
250 gr nezaslađenog bademovog mleka
7 listića sveže mente
4 kašike soka od limuna
1 oljušteni veliki zreo mango
1 kašika kokosovog šećera ili agavinog sirupa.
Sve sastojke osim listića mente staviti u blender i proraditi, zatim sipati u čaše i ukrasiti listićima mente.
Nacionalno piće Perua.
500 ml vode
25 ml soka od limete ili limuna
140 gr kocki leda
2 kašike čija semena
1 limeta
55 gr kokosovog ili brezinog šećera ili dve kašike agava sirupa.
Šećer, vodu, led, sok limete staviti u blender i raditi dok se fino ne sjedini.
Čija seme potopiti predhodno u tri kašike vode.
Dodati u smesu, pomešati.
Iseći limetu na tanke kriške.
Napuniti čaše prvo kriškama limete, a onda čija smesom. Lagano pijuckati....
35 gr kuvane bele kinoe ili već spremljeno mleko od kinoe
250 gr jagoda, svežih ili smrznutih
2 kašike meda
500 ml koralne vode
250 gr kockica leda
Sve sastojke staviti u blender i vrrrrrrrrr dok se ne zapeni. Sipati u čaše i dekorisati preostalim jagodama.
600 ml biljnog mleka (kokosovo, bademovo, pirinčano)
2 velike zrele banane
25 gr kokosovog šećera ili agava sirupa
1 kašika komadića kakaoa (cacao nibs) i još malo za dekoraciju
140 gr kockica leda
Sve sastojke naravno u blender, zatim sipati u čaše i dekorisati komadićima kakaoa.
2 šolje sirovog zrna heljde
4 šolje vode
Malo vanile, cimeta
200 grama suvog voća – groždjice, godži bobice
Heljda se preko noći namoči u vodi. Ujutru se procedi i raširi po podlošku dehidratora i suši dok se sasvim ne osuši. Stavite osušenu heljdu u blender ili food procesor, sa cimetom i vanilom i suvim voćem i kratko meljite da ostane sve hrskavo, stavite u tegle i čuvajte. Kad želite pahuljice sa mlekom, stavite u činiju ovu mešavinu i zalijte sa mlekom od kokosa, badema, ovsa.
2 šolje ovsenih pahuljica
2 kašike kokosovog ili bundevinog proteina
1 kašika kokosovog ulja
1 kašika organskog kakao praha
kašičica cimeta i vanile
predhodno u blenderu brzo seckani orasi ili suncokret ili bademi ili sve zajedno
15 očišćenih urmi
malo kokosovog brašna
prstohvat soli
200gr groždjica ili godži bopbica ili brusnica ili sve zajedno
Svi sastojci se stave u food procesor ili blender i rade dok se sve ne sjedini u masu. Pravite kuglice ili stavite masu u pleh, izravnajte rukama, pa u zamrzivač par sati. Onda izvadite pleh iz zamrzivača, režite masu na pločice i zavijte svaku u celofan.
300 gr obarenog brokolija
1 crvena paprika, iseckana
1 jabuka sitnbo isečena
30 gr pinjola (ili suncokreta, ili golice)
25 gr maslinovog ulja
15 gr sirćeta od divlje jabuke
1 kašika meda
jedna i po kašika domaćeg senfa
malo himalajske soli i bibera
Sve sastojke staviti u multi praktik i pet sekundi raditi. Služiti na sobnoj temperaturi.